روزانه بیش از یک میلیارد نفر از آسانسورها در سراسر جهان استفاده میکنند. این عدد حتی از تعداد پروازهای روزانه یا سفرهای قطار بسیار بیشتر است!
برخی آسانسورهای مدرن، مانند آسانسور برج شانگهای در چین، میتوانند با سرعتی معادل 20.5 متر بر ثانیه حرکت کنند. این سرعت برابر با طی کردن 95 طبقه در کمتر از 60 ثانیه است!
آسانسورها یکی از امنترین وسایل حملونقل هستند. طبق آمار، احتمال حادثه در آسانسورها بسیار کمتر از رانندگی یا استفاده از پلهها است. بیشتر حوادث آسانسور نیز به دلیل اشتباهات انسانی مانند استفاده نادرست رخ میدهد.
اولین آسانسورهای ثبتشده در تاریخ به حدود 200 سال قبل از میلاد برمیگردند، زمانی که ارشمیدس، دانشمند یونانی، دستگاهی برای حمل اجسام با استفاده از قرقره و طناب طراحی کرد.
آسانسور برج خلیفه در دبی، طولانیترین مسیر حرکت در جهان را دارد. این آسانسور میتواند به ارتفاع 504 متر، معادل 163 طبقه، حرکت کند.
در آسانسورهای مدرن مجهز به سیستم کنترل مقصد، مسافران طبقه مقصد خود را قبل از ورود به آسانسور انتخاب میکنند و نیازی به دکمههای داخلی نیست. این فناوری باعث کاهش توقفهای غیرضروری میشود.
قبل از استفاده از برق، آسانسورها با نیروی آب کار میکردند. این سیستمها که در قرن نوزدهم رایج بودند، از فشار آب برای حرکت کابین استفاده میکردند.
بدون آسانسورها، ساخت ساختمانهای بلندمرتبه امکانپذیر نبود. آسانسورها نه تنها به افزایش ارتفاع ساختمانها کمک کردند، بلکه باعث رشد سریع شهرهای بزرگ نیز شدند.
حتی در صورت قطع برق، سیستمهای مدرن آسانسور مجهز به ترمزهای اضطراری و سیستمهای ایمنی هستند که مانع سقوط کابین میشوند.
برخی آسانسورهای پیشرفته، مانند آنهایی که در ساختمانهای سبز استفاده میشوند، از فناوری بازیابی انرژی بهره میبرند. این سیستمها انرژی تولیدشده در زمان حرکت کابین به پایین را ذخیره کرده و برای حرکت به بالا استفاده میکنند.
فیلمهای هالیوود به شکل قابلتوجهی در محبوبیت آسانسورها تأثیرگذار بودهاند. از صحنههای اکشن در آسانسورها گرفته تا لحظات رمانتیک، این وسیله همیشه بخشی از داستانهای سینمایی بوده است.
در بسیاری از آسانسورهای مدرن، دکمه "بستن در" تنها برای کارکنان تعمیر و نگهداری فعال است و فشار دادن آن توسط مسافران معمولاً تأثیری در سرعت بسته شدن در ندارد.
تهران سعادت آباد سرو غربی چهارراه پاک نژاد ساختمان افرا پ 125 واحد A1